fredag 27 maj 2016

Vecka 36

I måndags var det som om magen tog världens växtsprång. Det syns inte så väl på bilden, men magen är rätt stor nu. Niklas sa att jag verkligen ser höggravid ut nu och att jag har svullnat upp på andra ställen än magen. Well... Jag mår lite mer illa igen, har suttit och känt mig spyfärdig två kvällar i rad, men annars mår jag bra. Har dock börjat sova lite dåligt vissa nätter; antingen ligger jag vaken 1-2 timmar eller så vaknar jag på tok för tidigt, som härom natten då jag vaknade innan 4 och inte kunde somna om. Men som sagt, det är inte så alla nätter som tur är.
 
Det känns att det är trångt för bäbisen i magen. De där distinkta sparkarna känner jag sällan av nu, utan det är mest hårda buffar och tryck. och livmodern trycker mot revbenen en hel del, särskilt när bäbin knör uppåt med rumpan. För nu ligger den med huvudet nedåt. Barnmorskan var lite osäker förra veckan, men sedan var jag på ultraljud för att kolla moderkakans placering och då låg huvudet ned. Och moderkakan låg fortfarande lågt, men hade flyttat sig tillräckligt mycket för att inte utgöra något hinder för en vaginal förlossning. High five på den! (Jag ska skriva mer om mina tankar om förlossningen senare)
 
Nu när det bara är en månad kvar känns det som att det är dags att börja förbereda det sista. När jag låg vaken härom natten kom jag på att jag måste köpa XXXXXL-bindor ifall vattnet skulle gå, så idag blir det ett stopp på Apoteket på hemvägen. I och med att min förra förlossning startade med vattenavgång vet jag ju hur blött det kan bli. I eftermiddag ska jag gå upp på vinden och ta ner de minsta bäbiskläderna och tvätta dem. Också ska jag se vad som kan tänkas behövas mer i klädväg och försöka få tag på det på megaloppisen i Majorna på söndag. Skötbädd har vi köpt; den har Elly och leker med. Vi kommer inte att ha nåt skötbord den här gången, utan vi får lägga ut skötbädden på badrumsgolvet helt enkelt. Vagn har vi köpt. Bärsjalar har vi. Ett paket blöjor har vi köpt. Spjälsängen ska vi ta upp och bädda. Sen är det väl inte så mycket mer att göra? Packa bb-väskan kanske är lika bra att börja med snart, men jag hoppas verkligen att bäbin inte kommer för tidigt, för jag jobbar två veckor till och sen ska jag ha semester i två veckor fram till BF och jag vill verkligen ha min semester! Elly ska gå på förskolan vissa av dem dagarna och jag ska ägna mig åt promenader, yoga och att sova middag tänkte jag. Och lite extratid med Elly förstås.

2 kommentarer:

  1. Vad spännande att det är så nära nu! Tycker det är så kul att följa din graviditet på insta, du ser så smidig ut när du gör din yoga. Själv är jag typ halvvägs igenom, äter dygnet runt och blir andfådd av att stå upp :-p Skönt att alla har egna graviditeter :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja, det börjar kännas att det inte är långt kvar nu! haha, ja, jag har verkligen haft tur som har haft så lätta graviditeter och inte påverkats så väldigt mycket rent fysiskt. Förutom illamåendet den här gången...

      Radera