fredag 19 februari 2016

Fredagsmyz

"Om ni vill kan ni få pilla mig mellan tårna"

måndag 15 februari 2016

Så, nu har bäbin en vagn

Så, då har vi en barnvagn. Vår förra sålde vi eftersom vi, dels inte räknade med fler barn och dels tyckte att den var lite väl klumpig att köra med här i stan. När jag var gravid med Elly kändes det viktigt för mig att köpa en ny barnvagn, jag ville gå omkring i affärer och provköra, klämma, känna och jämföra. Den här gången vill vi köpa så mycket som möjligt begagnat. Det kommer inte att bli fler barn nu och det känns onödigt att köpa en massa nytt som bara ska användas till ett barn och det finns så mycket bra bäbisgrejer på andrahandsmarknaden. Vi började kolla lite på barnvagn på Blocket härom veckan, vi tänkte att det är lika bra att vi börjar hålla utkik, så köper vi en när vi hittar en som känns bra, och i lördags hittade jag en som verkade bra. Jag gjorde ordentlig research kring just den vagnsmodellen; läste recensioner och försäkrade mig om att vagnen är stabil, att den går att köra i snö och terräng, att den är smidig att köra, att den inte är klumpig, att den inte är för låg etc. Efter att ha läst allt positivt om just den vagnen (som även hade blivit utsedd till bäst-i-test!) ville jag förstås ha just den vagnen, men den som fanns på Blocket var förstås såld. Då blev jag som besatt och dammsög Blocket och grupper på FB efter just en sån vagn, men fick inte napp. Men så igår kom det plötsligt upp en till vettigt pris på blocket och jag hann slå till före någon annan och åkte och hämtade vagnen, så nu behöver vi inte tänka mer på det och vi har en fin Brio Smile som står och väntar på bäbin. 

Förresten, det är med att åka kollektivt och promenera med en vagn utan barn i, men med en sittdel liggande i liggdelen, det känns ju lite udda. Särskilt när jag av gammal vana, det sitter väl i ryggraden, började gunga vagnen lite lätt när jag väntade på spårvagnen.

måndag 8 februari 2016

2 korta yogavideos

Har du ont om tid, men vill hinna yoga en liten stund? Eller är du, som jag, lite halvkrasslig och inte vill ta ut dig? Eller letar du efter en bra uppvärmningssekvens? Här är två videos som jag gillar:


Superhärliga Adrienes video väcker kroppen och mjukar upp den på ett skönt sätt. Perfekt att köra på morgonen, eller kanske när du kommer hem från jobbet för att varva ner.Candace guidar dig med sin behagligt mjuka röst genom ett skönt flow. Lite mer avancerad än den första videon. 

Jag körde båda två nu ikväll och det kändes som lagom ansträngning för mig just nu, eftersom jag fortfarande hostar en hel del och jag känner verkligen att kroppen inte är lika stark som vanligt efter sjukdomstiden. 


torsdag 4 februari 2016

Ynk

I måndags började jag jobba efter att ha varit hemma sjuk i tre veckor. Innan jag blev sjuk hann jag jobba två dagar efter min långa julledighet. Behöver jag ens säga att jag har gått omkring som ett frågetecken på jobbet? Det är så många människor att hålla reda på och så många som pratar att jag blir alldeles matt.

 

I fredags gick jag till vårdcentralen och tog influensavaccinet. Jag hade inte tänkt att ta det, men tänkte att jag förmodligen inte skulle ha mycket till motståndskraft kvar i kroppen efter att ha varit sjuk länge, så jag tog sprutan. Och var så nöjd över att jag inte skulle få influensan om den råkade gå på jobbet. Istället började jag noja över att få magsjuka, när jag såg hur Instagram och FB nästintill svämmade över av kräksjukor. Men så igår kväll blev jag jätteförkyld, ni vet, så där så att näsan rinner non-stop. Och hostan, som har varit bättre, men inte gått över helt, tilltog igen. I morse vaknade jag vid halv fem och låg sedan vaken och snorade och hostade tills det var dags att gå upp. Jag är så förbannat trött på att vara sjuk nu! Jag vill inte bli trött av att gå från bussen till jobbet på morgonen och jag vill kunna träna och orka leka med Elly efter jobbet. Ska det vara för mycket begärt? Tydligen.

onsdag 3 februari 2016

Yoga somatics

Igår var jag på min första yogaklass efter sjukdomshaveriet. Jag är ju inte helt återställd än, men tänkte att lite snäll yoga inte kunde skada. Och jag blir så konstig av att inte träna, så jag orkade inte vänta längre. Egentligen skulle jag ha gått på hathayogan som jag brukar gå på, men min yogafröken var sjuk, så det var en yoga somaticsklass istället. Och denna mjuka, långsamma och flödande yogaform var nog perfekt för mig som just nu vill mjuka upp, snarare än att bli stark. Jag har bara testat yoga somatics ett fåtal gånger innan, men om jag skulle försöka förklara vad som är specifikt med just somatics, skulle jag säga att det är att en rör sig mer i de olika asanas, positioner. Om en gör downward facing dog exempelvis, så står en inte still i positionen i några andetag, utan en kan röra höfterna fram och tillbaka, böja och sträcka på ett ben, rotera axlarna lätt etc. En lyssnar på sin kropp och rör sig mjukt och försiktigt efter vad kroppen vill.

 

Det märktes att det var ett tag sen jag var på en yogaklass, för när vi i slutet låg i savasana stensomnade jag, vilket jag aldrig brukar göra längre. I början gjorde jag det däremot nästan jämt.

 

Här kan du läsa mer om yoga somatics.

 

måndag 1 februari 2016

På tal om ultraljud

Jag känner mig fortfarande upprymd efter ultraljudet i torsdags! Det var så häftigt att det verkligen låg en liten människa där inne, med hjärna, magsäck, njurar och allt. Och att ryggraden syntes så tydligt och att den rörde sig i takt med hjärtats slag. Sen tyckte vi att den var lik Elly också, men jag vet inte, alla foster ser kanske likadana ut i magen? Jag var i alla fall tvungen att leta upp Ellys UL-bild och kunde snabbt konstatera att 1) hon gjorde sig bättre på bild och 2) Soya var mer lik Elly på ultraljudet än vad Elly var lik Elly. Soya, förresten, det är arbetsnamnet. Det föll sig så eftersom Soya är det namn som Elly allra helst vill att hennes syskon ska få.